Jag har skrivit lite om kost och träning som mamma tidigare och i detta inlägg tänkta jag fortsätta på det spåret 🙂 Det är verkligen viktigt att inte glömma bort sin egen kropp och hälsa bara för att man fått barn. Jag vet om och känner många mammor (och pappor) som äter sämre och går upp i vikt efter de fått barn. Det tycker jag är tråkigt och dåligt och vill med detta nya inlägg ge lite tips och trix på hur man kan komma igång med träningen!

Träna hemma

kettelbell

Att ta sig till gymmet när man har ett hektiskt förälderschema kan vara riktigt svårt. Därför bör man se till att ha möjligheten till att träna hemma. Det behöver inte vara lika avancerat som ett gym, men har man lite redskap kan man iaf träna vissa pass hemma. Sen kan man försöka ta sig till gymmet då och då för att få extra gedigna träningspass.

Några olika redskap jag kan tipsa om hemma är:

  • Träningsband
  • Balansplatta
  • Kettlebells

Med ovanstående träningsredskap kan du träna riktigt mycket olika saker med endast kroppsvikten!

Träna effektivt

gymhandskar

När du väl tränar bör du vara så effektiv som möjligt så du sparar tid. Detta är då extra viktigt när du är på gymmet eller liknande. Jag kan för övrigt tipsa om gymhandskar när du tränar. Jag blir nämligen väldigt svettig om händerna när jag kör till exempel marklyft och bänkpress vilket försämrar greppet. Då måste jag hela tiden tvätta mig eller åtminstone torka händerna. Med ett par gymhandskar slipper jag detta eftersom handskarna ger bra grepp hela tiden.

Ett annat tips är att hela tiden köra superset eller triset. Det är när du tränar två övningar efter varandra. Så länge muskelgrupperna är olika blir du inte trött och kan träna med minimal vila. Ett exempel på detta är bänkpress/bicepscurls. Generellt fungerar superset bra med drag och pressövningar. ”triset” sedan är när man kör hela tre övningar kontinuerligt. Det skulle kunna vara bänkpress/bicepscurls/vader som ett exempel.

Kost

När det kommer till kosten är det också viktigt att spara tid och vara så effektiv som möjligt. Detta är också väldigt kopplat till ens ekonomi. Nedanför är en lista där jag rankar bästa (och dyraste) tipsen på hur du kan effektivisera din kosthållning:

  • Ät ute/beställ hämtmat varje dag (ja, det finns nyttiga alternativ och du bör välja dem)
  • Beställ färdiga matkassar hem till dörren så ni slipper handla själva
  • Gör storkok

Allt detta gör att du sparar mycket tid och hinner med mer i den stressiga familjevardagen 😀

Vad har du för tips och trix när det kommer till kost och träning som förälder? Kommentera gärna!