Att skaffa barn är en väldigt speciell resa som påverkar det mesta i vår omgivning. Att träna och äta hälsosamt är alltid viktigt, men extra viktigt efter en födsel.

Kosttillskott

Tillskott som BCAA är nyttigt

Kosttillskott såsom proteinpulver, aminosyror (EAA och BCAA), kreatin etc. är alltid bra. Tyvärr är det många som är lite rädda för tillskott och tror de riskerar biverkningar. På bcaaguiden.se kan du själv läsa om kosttillskottets ofarliga natur, samt alla dess positiva aspekter! Ingenting att vara rädd för helt enkelt.

En anledning till att använda tillskott som förälder är att det kan vara svårt att få i sig alla viktiga näringsämnen och nutrienter. Ofta måste man stressa med mat etc. och göra storkok. Det är inte alltid man kan detaljstyra sin kost som en person som lever ensam.

Träning

Precis som med kosten är träning extra viktigt som förälder. Det är lätt att inte hinna med träningen och att när man väl har en ledig stund hamna i soffan. Desto mer man tränar desto mer energi får man faktiskt. Musklerna blir starkare och syreupptagningsförmågan ökar! Både cardio som spinning, löpning och simning är bra, men även tung styrketräning ger bra effekt på kroppen. Som så ofta annars är det allra bästa receptet variation och sunt förnuft.

Låt dig inte förfalla och tappa gnistan, håll igång och ät bra!