För 2 år sedan bestämde vi oss för att skaffa en liten sladdis och det var ett av de absolut bästa besluten vi någonsin fattat tillsammans! Alla i familjen har endast varit positiva till detta och hennes äldre syskon tycker såklart att det är superkul att ta hand om henne och känna sig lite vuxna.

Funkar det för alla?

Naturligtvis behöver det inte vara på det viset att det funkar med en sladdis i alla familjer, men jag tycker att det är viktigt att framhålla hur fantastiskt roligt det faktiskt kan bli!

Många är ju lite oroliga över hur det ska kännas med en ny liten bebis efter det att bebisåren för längesedan är överstökade inom familjen, men som sagt, det är väldigt givande både för de äldre syskonen och för oss föräldrar om man bara vågar ta steget! Sen finns alltid sidor som familjeliv vilket det inte gjorde förr i tiden!

Konsten att få tiden att gå ihop

När det allmänt diskuteras om just barn och sladdbarn så brukar tid vara ett av de hetaste ämnena. Många har svårt att se hur det skulle finnas tillräckligt mycket tid att skaffa ännu en liten när man precis börjat få lite mer vuxentid tillsammans.

Detta är naturligtvis upp till var och en att avgöra. Vill man hoppa på tåget som ger mer vuxentid med större barn, eller vill man återigen uppleva de där kanske ganska jobbiga, men ack så mysiga småbarnsåren på nytt? Vi valde det sistnämnda och som sagt så vill jag verkligen råda er andra att göra detsamma!

Vi har inte haft några som helst problem med att få tiden att gå ihop då de äldre barnen med glädje hoppar in som barnvakter vissa dagar och kvällar då jag och min man vill ha lite tid för oss själva, så som ni ser så har man mycket att vinna på det här!